En fotboll på konstgräsplan. Foto: Christine Olsson/TT
Foto: Christine Olsson/TT

Qbik sparkar tränaren

Tommy Bang: "Vi kan inte riskera åka ur"
2:06 min

Fotbollsklubben Qbik sparkar sin huvudtränare Ronny Spjuth. Hans ersättare är redan utsedd och kommer att leda laget vid dagens träning.

Det har avverkats sex omgångar av Elitettan och Qbik ligger näst sist, på nedflyttningsplats. Klubbens ambitioner är betydligt högre än så och därför får nu huvudtränaren Ronny Spjuth lämna uppdraget med omedelbar verkan.

– Vi har fått en alldeles för tung start på säsongen för att det ska vara acceptabelt. Vi har en bra trupp och vi kan inte riskera att åka ur. Då måste vi ta till detta i tid. Vi har en målsättning att nå topp sex och det kan vi klara av men då var vi tvungna att agera nu, säger klubbens ordförande Tommy bang till P4 Värmland.

Det är redan klart med en ersättare, 29-årige Karlskogabon Omid Sulefani blir ny huvudtränare.

– Han är, trots sin ringa ålder, väldigt erfaren inom damfotboll och Elitettan. Han är bra på att bygga upp individens självförtroende och det är något vi saknar.

När får vi se den nye tränare i aktion för första gången?

– Idag kvart över fem på Västerstrands IP, säger Tommy Bang.


Mer om Sporten P4 Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".