Magnus Nyberg. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.
Magnus Nyberg, Handelsboden, tror att ungefär 250 motorcyklister kommer att delta i kortegen ikväll. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio, P4 Värmland

Mc-kortege för välgörande ändamål

Magnus Nyberg: Hoppas på 200-250 motorcyklister
3:48 min

Halv sju ikväll väntas uppemot 250 motorcyklar i Karlstad köra i kortege för välgörande ändåmål. Kortegen körs för 9:e året i rad och bakom initiativet står en mc-butik i Karlstad.

– Vi kör en mc-kortege som vi kör i samtliga våra sex butiker i Sverige faktiskt. Den avgår klockan 18.30 från butikerna runt om i landet. Ändamålet med kortegen är att samla in pengar till välgörenhet och i år går pengarna till svenska downföreningens babyläger. Där kan föräldrar med nyfödda eller små barn som har downs syndrom få träffas och lära känna andra föräldrar i samma situation. En jättebra grej faktiskt. Och vi hoppas få ihop hundratusen kronor, säger Magnus Nyberg är vd på Handelsboden i Karlstad.

Alla som kör får betala en avgift på minst fyrtio kronor.

– En del skänker mer. Det finns de som skänkt en femhundring men en hundring är inte ovanligt. Där får vi in väldigt mycket pengar, berättar Magnus Nyberg.

Kortegen kommer att utgå från butiken på Örsholmen, via Välsviken, upp mot universitetet och sen vidare bakvägen till Alsters kyrka. Därefter blir det 63:an ner tillbaka till Karlstad. Strax efter 19.00 kommer de till Café Slussvakten som idag har motorcafé.

Magnus Nyberg tror inte att trafiken kommer att påverkas av kortegen.

– Vi har tillstånd av polisen. Det har varit lite olika, ibland åker polisen med och hjälper oss och ibland har de inte haft möjlighet. Det beror lite på vilka resurser de har. Men under de här nio åren som gått aldrig varit några problem, säger Magnus Nyberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".