Olof Wretling. Foto: Sofia Wretling
Olof Wretling leder Lilla bäcken. Foto: Sofia Wretling.
Lilla bäcken - en miniserie om sorg

Lilla bäcken - Min granne Micke

Lilla bäcken - "Min granne Micke"
12 min

Med start idag repriserar vi P4 Värmlands sommarsatsning Lilla bäcken. En miniserie om sorg och vad den gör med oss.
– Lilla bäcken är mitt bidrag till att ju mer vi vågar prata sorg och saknad desto större blir chansen att läka ihop igen, säger Olof Wretling, dramatiker och skådespelare.

Avsnitten är fristående och leds av Olof Wretling, skådespelare, regissör, dramatiker och författare. Varje avsnitt kretsar kring möten med människor som av olika anledningar drabbats av sorg.

- Jag är så stolt och glad över att jag fått förtroendet att berätta andra människors historier och att dom bidragit med sina riktiga namn och röster. Lilla bäcken är mitt bidrag till att ju mer vi vågar prata sorg och saknad desto större blir chansen att läka ihop igen, säger Olof Wretling.

I första avsnittet får vi höra berättelsen om Olofs granne Micke. En dag lutar sig Micke över staketet och berättar att han ska dö, ganska snart. Men så sker något oväntat. Micke blir bara piggare och piggare och till slut undrar till och med Försäkringskassan när han ska dö.

Avsnitt 1 sändes första gången 5 juli 2016.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".