Arvika Hamnfest går i mål med publikrekord

1:11 min

Årets festival bjöd på fantastisk stämning och ett publikrekord på 26 000.
– Det var helt overkligt bra, säger Andreas Olsson, en av arrangörerna.

Arvika Hamnfest är nu över för i år. Polisen har jobbat utefter en ny samarbetsmodell och är nöjd med sin insats. Även Andreas Olsson, en av arrangörerna på festivalen, tycker att helgen blev lyckad.

– Det känns helt magiskt. Det var så mycket som talade emot att festivalen skulle bli så bra som den blev, bland annat en väderleksrapport som visade på endast regn. Sen blir det såhär med publikrekord och allt. Jag blir nästan lite rörd i år, säger han.

Festivalen har själva satsat mycket för att minska antalet sexuella ofredanden under helgen och trots att det kommit in ett antal anmälningar till polisen är Andreas Olsson nöjd med det arbetet också.

– Vi har pratat mycket om sexuella övergrepp inför festivalen i år och haft möten med polisen och värdar. Sen vet jag att det blev några ändå, men man kanske inte kan vara hundraprocentig på att inget kommer hända. Samma med att någon fått en smäll på käften också, tyvärr. Det är inte okej det heller, det händer fast det inte får hända, säger han.

Med ett publikrekord på 26 000 och inte en enda regndag är han sammantaget väldigt positiv.

– På det stora hela har det varit enastående bra i år, säger Andreas Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista