Janni Larsson
Janni Larsson. Foto: Privat

Värmländska Janni Larsson till Mästarnas Mästare

Janni Larsson: "Jag tänker mer på att ha kul än att vinna"
2:55 min

Även detta år blir det värmländsk medverkan i SVTs populära program Mästarnas Mästare. I år är det världsmästaren Janni Larssons tur att vara med.

Förra veckan blev det klart att Janni Larsson, världsmästare i svart bälte i Brasiliansk Jiu Jitsu, kommer medverka i kommande säsong av Mästarnas Mästare.

– Jag tänkte att det var superkul, men kunde knappt tro att det var sant. Det är ju ett stort program och Brasiliansk Jiu Jitsu är ju inte den mest kända sporten så att säga, säger Janni Larsson. Det roligaste kommer att vara att träffa alla andra, men när man väl kommer dit kommer nog tävlingsmänniska i en att vakna till liv igen.

I fjol lade Janni Larsson karriären på hyllan, eller pensionerade sig som hon själv uttrycker det, för att satsa på studierna. Inför tävlingen nu har hon fått köra igång med hårdträning igen.

– Jag har redan börjat förbereda mig. Så fort min mamma fick reda på det här så satte hon mig på värsta träningsplanen med att sitta i nittio grader och hänga så länge jag kan och sådant, säger Janni Larsson. Samtidigt är det ganska svårt. Många av övningarna är statisk träning, och det har jag inte gjort så mycket innan, så det är jättetungt.

Inspelningarna av den nya säsongen påbörjas i höst.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".