Arvikaband vann över 68 000 band

4:21 min

34 länder deltog men Gain Eleven från Sverige och Arvika drog det längsta stråt i musiktävlingen Emergenza.

– Det var helt fantastiskt och går inte att beskriva, man fattade inte vad som hände när de berättade att vi vann, berättar trummisen Hannes Liljedahl.

Totalt i tävlingen som går i stora delar av världen så deltog över 68 000 olika band och i finalen på tyska Taubertal Open Air festival deltog band från 34 olika länder.

– Vi spelade 25 minuter på största scenen i går efter att vi fick reda på att vi hade vunnit. Jag var mycket mer nervös när vi gick upp på den stora scenen, säger Hannes.

Det var första gången Gain Eleven stog på en så stor scen med flera tusen åskådare och bandet ville verkligen prestera för att visa att de förtjänade segern. 

– Det var lite press. Men det var en fantastisk känsla, säger Hannes Liljedahl.

Som en del av segern får man också en turné i Tyskland nästa sommar. 

– Vi får välja mellan en skivinspelning och en turné och det lutar åt att vi väljer turnén. Vår musik gör sig väldigt bra nedåt i Europa och vår musik är mer uppskattad i Tyskland. Publiken är helt oslagbar i Tyskland, berättar Hannes.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista