Sofie Skoog sjua i höjdfinalen

3:16 min

Sofie Skoog klarade 1,93 i höjdhoppsfinalen, men när ribban sedan höjdes fyra centimeter blev det för tufft för 26-åringen från Ekshärad. Skoog rev tre gånger, utan att vara riktigt nära. Insatsen räckte till en delad sjundeplats i finalen.

– Det tredje försöket var det klart bästa hoppet. Ett riktigt bra hopp där hon visar att hon kan klara höjden, refererade Radiosportens Miro Zalar.

Värmländskan var den sista svenska deltagaren i OS. Sverige slutar därmed spelen i Rio på elva medaljer - två guld, sex silver och tre brons.

Guldet gick till 37-åriga spanjorskan Ruth Beitia som klarade 1.97 i första försöket. Det var hennes första stora guld. Silvret tog bulgariskan Mirela Demireva, medan bronset gick till en annan veteran - 33-åriga Blanka Vlasic från Kroatien.

Sofie Skoog är nöjd med sitt OS.

– Jag är så himla glad att jag tog mig till final, och jag njöt verkligen av varje sekund. Min egen insats är jag absolut jättenöjd med. Och det var ett bra försök, det sista på 1,97, säger hon till Radiosporten.

Vad tror du om möjligheterna under resten av säsongen i lite mindre tävlingar att fixa 1,97, eller högre pers än 1,94 som du har nu?

– Det är bara motivation att fortsätta säsongen och tävla mot sig själv, att sikta på högre höjder. Jag vill ha några centimeter till den här säsongen.