En skärmdump av en tweet.
Här är tweeten som senare plockades bort av Karlstad CCC. Foto: Skärmdump

Karlstad CCC raljerade om SD i nattlig tweet

Mattias Nord: "Ett misstag som vi beklagar"
1:12 min

På Twitter gjorde sig inatt en anställd på Karlstad CCC lustig över Sverigedemokraternas politik. Av misstag gick tweeten ut på företagets konto och inte den anställdes.

Det var inatt som en anställd på Karlstad CCC, med rättigheter att administrera företagets Twitter-konto, lav misstag la ut en tweet där det raljerades om Sverigedemokraternas politik.

Det stod att läsa "Antikrundan kommer till Karlstad. Ryktet säger att SD dyker upp med sina åsikter". Tweeten togs bort under tisdagsförmiddagen.

– Tycker inte att det är någon större grej. Det är en person som försökt göra sig lustig och blandat in lite humor och det har gått ut från fel konto, säger Karlstad CCC:s VD Mattias Nord.

Att ett bolaget ägt av näringlivet och kommunen tar ställning på det här viset, vad tänker du om det?

– Det är väl inte bolaget som tar ställning. Det är ett misstag och kan få ske lite varstans. Det jag kan göra är att beklaga att det har skett och så får vi se över våra rutiner över hur många som ska få hantera vårt konto, säger Mattias Nord.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".