Karlstad BK-Örebro SK 0-4

Karlstad BK utrullade av Örebro

3:08 min

Svenska cupen. Efter en gedigen kämparinsats av Karlstad BK och inför hela 1 046 åskådare förlorade dem mot allsvenska Örebro med 0-4 i den andra omgången av Svenska cupen.

Under sensommaren har verkligen Karlstad BK hittat formen i division 2 norra Götaland. Efter en seg start i våras har de klivit ifrån botten till en tredjeplats i tabellen, fem poäng bakom serieledarna Skövde. De vann även omgång ett av Svenska cupen hemma mot BK Forward med 3-2, men mot Örebro tog det stopp.
– Det skiljer trotsallt tre divisioner, det är en bonusmatch för oss, säger målvakten Kristofer Hedlund.

Örebro satte stor press redan från början där de ställde upp med bästa möjliga laguppställning. Där ett KBK spelade med små marginaler straffade det sig genast mot ett formstarkt Örebro som kunde göra 0-1 efter slarv i den fjortonde matchminuten.

KBK spelade upp sig, där Desmond Richards missade ett par farliga lägen som kunde betytt 1-1. Men det var istället Örebro som skulle utnyttja sina chanser och kunde pricka in 0-2 i slutet av halvleken.
– Vårt spelsätt är att bygga upp spelet nedifrån, det straffade sig.

Den andra halvleken försöker KBK trycka på, men Örebro stänger igen bakåt och även hela matchen. Slutsiffrorna kunde blivit allt större om inte Kristofer Hedlund räddat ett par svettiga räddningar, därav en straff. Men hemmalaget blev allt mer trötta och hängde inte med i Örebros omställningar de där kunde göra både 0-3 och 0-4 innan slutsignalen.
– Bitvis funkar vårt spel, vi blir inte livrädda när vi möter allsvenskt-lag, vi ska bygga vidare på det inför serieavslutningen.

Nästa match för Karlstad BK är redan på lördag borta mot nästjumbon Gunnilse IS med åtta omgångar kvar att spela.Matchfakta
Karlstad BK-Örebro SK (0-2, 0-2)

Första halvlek: 0-1 Viktor Sköld 0-2 Astrit Ajdarevic

Andra halvlek: 0-3 Martin Broberg 0-4 Michael Junior Omoh

Domare: Fredrik Jansson, Hammarö, Mattias Larsson, Kristinehamn, Richard Sundell, Karlstad.

Publik: 1 046.