Speedway 1
1 av 2
Ikväll gäller det att motorcyklarna fungerar som de ska, när Valsarna kör allsvensk semifinal mot Griparna. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio arkiv.
Micke Lindh. Foto: Mats Fagerström/Sveriges Radio.
2 av 2
Valsarnas sportchef Micke Lindh. Foto: Mats Fagerström/Sveriges Radio.

Hoppfullt i Valsarna inför semifinalen

Micke Lindh: "Vi har bra chanser om man går på statistiken"
1:18 min

Ikväll avgörs första allsvenska semifinalen i speedway, när Valsarna från Hagfors möter Nyköpingslaget Griparna på bortaplan. Valsarnas sportchef Micke Lindh är hoppfull inför semifinalen.

– Vi har ganska bra chanser, om man går på statistiken. Vi åker dit med förhoppning om att kunna göra en riktigt bra match. Levererar våra killar normalt så tror jag vi har en bra chans att åtminstone hålla ner siffrorna, så att vi tar tillbaka poängen på hemmaplan nästa torsdag.

Hur är läget i laget, har ni alla friska inför matchen?

– Alla är friska och har bra grejer, så den biten ser också bra ut.

Efter en svag inledning på säsongen med sex raka förluster har Valsarna fått upp farten rejält, och har nu fyra raka vinster i ryggen.

Om laget går till allsvensk final, och vinner även där, ligger en elitserieplats i potten. Men frågan är om klubben är redo.

Valsarna har en historia av ekonomisk turbulens, klubben gick i konkurs 2012 och startades på nytt 2014. Och så sent som i våras hoppade den dåvarande ordföranden av på grund av ekonomin.

Micke Lindh säger att ekonomin är styrelsens bord och att steget till elitserien är långt, men att man säkert kommer att ta en rejäl diskussion om uppflyttning om det blir aktuellt.

– Det är helt och hållet styrelsens beslut. Naturligtvis är det ett stort steg till elitserien, det skulle behöva hända en hel del om vi skulle gå upp. Men målet är alltid att köra i högsta ligan.

Och bara att gå till allsvensk final skulle betyda mycket för klubben.

– Det betyder jättemycket. Det blir väldigt mycket hajp runt det och mycket publik och lättare att jobba mot sponsorer. Så det är jättebra, säger Micke Lindh.

Först ska alltså dubbelmötet med Griparna klaras av. Efter kvällens match väntar en returmatch i Hagfors på torsdag 1 september.

Valsarna ställer upp i kvällens match med Victor Palovaara, Ludvig Lindgren, Linus Sundström, Anders Mellgren, Kenneth Hansen, Jonathan Ejnermark och Jooa Partanen.

När Valsarna och Griparna möttes under den allsvenska grundserien vann Griparna matchen i Nyköping med 50-40, men Valsarna tog revansch hemma i Hagfors och segrade med 49-41.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".