Västerstrand erbjuds elitserieplats

Karlstadslaget Västerstrand erbjuds en plats i damernas elitserie i bandy. Det har bandyförbundet beslutat, efter att AIK och Skirö hoppat av på grund av spelarbrist.

Efter en tids diskussion har bandyförbundets tävlingskommitté, tävlingsenhet och dambandyansvarige beslutat om hur de vakanta platserna i elitserien ska hanteras.

Förbundet har tagit fram en rangordningslista bland de allsvenska lagen, baserad på resultaten förra säsongen. Först tillfrågas Grycksbo och Västerstrands AIK. Därefter går frågan i tur och ordning till Härnösand, Kalix, Sunvära, Mölndal, Villa Lidköping och Bollnäs.

Elitserien kan också komma att spelas med färre än åtta lag, om bara ett eller inget av lagen på listan tackar ja. Bakgrunden till AIK:s och Skirös avhopp är spelarbrist.

Västerstrand har vunnit SM-guld i bandy sex gånger, men valde självmant att kliva av högsta serien för fem år sedan på grund av spelarbrist.

Västerstrands ordförande Sören Andersson säger till P4 Värmland att klubben inte har fått någon officiell fråga från bandyförbundet än, och att man kommer att inleda diskussionerna inom klubben när frågan kommer.