Hyresbostäderna Enen i Torsby
Här växer det fram 23 hyreslägenheter i regi av torsbybostäder. Inflyttning i vår. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.

Nu byggs hyreslägenheter i Torsby

Håkan Laack: Det är 25 år sen vi byggde hyreslägenheter
1:13 min

Det kommunala bostadsbolaget Torsbybostäder bygger nu ett hyreshus med 23 lägenheter i Torsby. Det är det första hyreshuset på 25 år som byggs, och inflyttning ska det bli våren 2017.

Det är fullt i det nuvarande lägenhetsbeståndet och det finns därför behov av att bygga fler lägenheter enligt Håkan Laack, VD för Torsbybostäder.

– Vi har en tydlig efterfrågan på lägenheter i Torsby och det är några som står på kö, säger han.

Bygget Enen består av 23 lägenheter, från enrummare på 23 kvadratmeter till trerummare på 66 kvadratmeter. Och det är alltså 25 år sedan det byggdes hyreslägenheter i Torsby. Kontrakt börjar Torsbybostäder skriva i slutet av oktober med hyresgästerna, men i kontraktet står det att rökare undanbedes.

– Det tror vi är vad folk vill. Vi har sett det när vi kollat på andra bostadsbolag och jag tror det blir mer och mer vanligt, säger Håkan Laack.

– För nu ska vi se om det räcker med de här lägenheterna, men plats finns om intresse finns, tillägger han.

Mer om Torsby

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".