Operasäsong med nya format och ny flygel

3:50 min

I september är det dags för Wermland Opera att dra igång sin nya konsertsäsong. Storslagen musik väntas på både små och stora scener och premiären gästas av trombonisten Christian Lindberg.

Wermland Operas chefdirigent Johannes Gustavsson ser fram emot den nya konsertsäsongen. 

– På lördag kommer Christian Lindberg hit, den kanske mest kände svenske brassmusikern vid sidan av Håkan Hardenberger. Sedan fortsätter vi under hösten med fyra konserter till, berättar han. 

Under hösten invigs även det som kallas operans "nya stolthet", nämligen en Steinway-flygel. 

– Det som att köpa en ny bil, även om det går bra att köra Fiat också så är det ju roligt att ha en stor bil. Får man höra ett riktigt stort instrument klinga så förstår man vad jag menar när vi är stolta över den, säger Johannes Gustavsson med ett skratt. 

Wermland Opera kommer också att arrangera en mindre konsertserie som kommer att kallas för Klassisk Lördag. 

– Vi försöker att hålla det till att det är samma stora musik men i ett mindre format. Det blir musik av Gustav Mahler som man annars förknippar med jättestora konserter men detta är snarare tvärtom. Det är för det intima lilla kammararrangemanget, säger Johannes Gustavsson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista