Broby grafiska positivt till lagändring

Per Branzén: "Det skapar naturligtvis en trygghet"
1:10 min

Regeringen vill förstärka kvalitén på landets yrkeshögskolor. Förslaget innefattar bland annat tydligare bestämmelser om kompetensen hos utbildningsamordnarna och att tiden för utbildningarna på marknaden ska förlängas.

Per Branzén är verksamhetsledare på yrkeshögskolan Broby grafiska i Sunne och han är positivt inställd till de nya förslagen.

– Det underlättar för oss i planeringen och även när det gäller inköp av redskap och verktyg till utbildningarna. Det är även en fördel för studenterna som kan ta ett uppehåll ett år och ändå veta att utbilningen finns kvar när de kommer tillbaka, så är det inte nu, säger han.

Lagändringarna föreslås gälla från och med 1 januari 2017 vilket innebär att de är aktuella för utbildningarna som påbörjas först hösten 2018.

– Det här är ett svar på att regeringen vill satsa mycket på yrkesutbildningar och vi ser ju att det är viktigt att fortsätta satsa, så vi tycker det är positivt, säger Per Branzén. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".