Glenn Olsson, vd för Svenska Rallyt AB. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Glenn Olsson. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio arkiv.

Torsby blir Svenska rallyts nya hjärta

Glenn Olsson: "Några få anläggningar som vi inte är i mål med"
3:50 min

Svenska rallyts serviceplats flyttas med största sannolikhet till Torsby. Några pusselbitar återstår innan boendefrågan är löst, men rallyt har under diskussioner i Genève fått klartecken om att gå vidare med Torsby som rallyts nya hjärta.

– Det som är klart är att vi har okej från teamen och promotorn och FIA att vi kan flytta servicen till Torsby. Men vi har fortfarande några få anläggningar som vi inte har kommit i mål med. Så vi kan inte ropa hej riktigt än, men vi har i alla fall ryggen fri att gå framåt i den riktningen. Och den plan vi har med banan känns också okej för dem, säger Svenska rallyts vd Glenn Olsson.

Med största sannolikhet hamnar serviceplatsen för rallyt i Torsby?

– Ja, om vi får klart med boendeanläggningar så gör den ju det.

Klart är också datumen för rallyt, det kommer att köras 9 till 12 februari 2017.

Enligt Glenn Olsson har rallyt kommit överens med en rad större boendeanläggningar, till exempel Selma spa och Ulvsby herrgård i Sunne och Torsby sporthotell och Sahlströmsgården i Torsby.

Nu jobbar man med att få med ytterligare några mindre anläggningar. Två förhandlingar återstår innan man kan vara helt säker, enligt Glenn Olsson, men rallyt har alltså fått klartecken från promotorn och från internationella bilsportförbundet FIA med den här inriktningen. Och även teamen uppges gilla upplägget.

Glenn Olsson säger också att ett flertal rallysträckor kommer också att flyttas, men att de kommer fortsatt att ligga med bas i Värmland och norska Hedmark.

– Vi har väldigt mycket nya sträckor, det blir en hel del nyheter på den fronten. Det är sånt som vi inte kan kommunicera riktigt kring än, men det har också varit en nödvändig utveckling för oss att hitta nya sträckor och mer snösäkerhet i banan och på vis trygga att vi kan leverera en VM-tävling med bra vinter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".