Christian Nilsson. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.
Christian Nilsson gör som 37-åring en nysatsning på sin golfkarriär Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.

Christian Nilsson gör sig redo för comeback

" Nu är jag beredd att göra det som krävs"
0:41 min

För fyra år sedan avslutade golfspelaren Christian Nilsson sin elitsatsning och valde att koncentrera sig på sin tränarkarriär. Nu återupptar han golfkarriären och siktar på spel på Europatouren nästa år. 

Christian Nilsson spelade sju år på Europatouren och där kom karriärens hittills största seger 2009. Efter ett par års frånvaro i tävlingssammanhang gör Karlstadsgolfaren nu comeback. 

– Det är knappt jag vet själv varför jag gör comeback, det är fortfarande så fräscht och nytt det här. Men det är väl egentligen först nu som jag tycker att jag är beredd att göra det som krävs för att bli bra i golf, säger Christian Nilsson. 

Sedan han avslutade sin proffskarriär har han jobbat som golftränare på Karlstad GK och han säger sig nu veta vad som krävs för att bli framgångsrik inom sporten. 

– Tid! I form av träning framförallt och sen att vara borta från familjen. Det var lite det som påverkade när jag slutade. Nu är det okej för familjen att jag ska börja spela golf, även om de aldrig har stoppat mig.  Nu känner jag att jag kan tänka mig att vara borta lite mer och framförallt lägga ner tid på träning, berättar Christian Nilsson. 

Mer om Sporten P4 Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".