Oklart vad rallyt kostar Torsby kommun

1:22 min

Det är i stort sett klart att Torsby kommun kommer att ha Svenska Rallyts serviceplats under tävlingarna i februari. Men hur mycket pengar kommunen behöver betala till Svenska Rallyt är ännu oklart.

– Det är klart att det kommer att finnas en prislapp på det här. Och vi kommer att ta upp det här för beslut i kommunstyrelsens arbetsutskott den 13:e september. Det skulle vara önskvärt att man kunde ha en längre process vid den här typen av beslut men det är ju inte möjligt eftersom Svenska Rallyt har sin organisation på ett helt annat ställe. Men vi tror att kostnaden kommer att vara rimlig i förhållande till det vi får tillbaks av arrangemanget, säger Ann-Katrin Järåsen (S), ordförande i kommunstyrelsen i Torsby kommun.

Hur mycket pengar det handlar om kan Ann-Katrin Järåsen (S) inte säga innan beslut är taget på kommunens arbetsutskott den 13:e september. Men pengarna kommer att tas från konton som är till för marknadsföringsprojekt.

– En liten kommun är ganska beroende på att ha event och därför så har vi avsatt en summa pengar för event som är tänkt att man ska kunna hjälpa till så att det kommer fler besökare till kommunen och att man sätter kommunen på kartan pr-mässigt, säger Ann-Katrin Järåsen (S).

Man ser också positivt på att just Torsby kommun nu kommer att ha serviceplatsen under Svenska Rallyt.

– Det är väldigt roligt för Torsby att vi får förtroende att vara en plats där man kan tänka sig att ha en serviceplats för Svenska Rallyt. Han har ju berättat, Glenn Olsson vd för Svenska Rallyt, att det är hans förstahandsval i placeringar av rallyt. Men han har också sagt att det finns lite pusselbitar kvar i hanteringen innan det går att spika till hundra procent, säger kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen (S).


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista