Hotell Gustaf Fröding ber Peter Jesewski om ursäkt

2:58 min

Efter kritik backar nu Hotell Gustaf Fröding i Karlstad från sitt beslut att avboka artistens julshower.

Det var när Peter Jesewski uttryckt sympatier med Sverigedemokraterna som hotell Gustaf Fröding avbokade hans julshow efter att först ha uppmanat honom ta tillbaka sina uttalanden. Hotellets agerande har mötts av en kritikstorm i sociala medier och idag bombhotades hotellet, vilket polisen tror har koppling till avbokningen.

Under eftermiddagen kom även beskedet från Best Westernledningen, kedjan i vilken hotellet ingår, att om hotellet inte bad om ursäkt till Jesweski skulle de uteslutas från kedjan. Johan Michaelson, som är Sverigechef på Best Western, säger nu att avbokningen inte grundade sig i ett politiskt ställningstagande från hotellets sida.

– Bakgrunden var att hotellet tidigare råkat illa ut när de stått värd för evenemang som Sverigedemokraterna har haft. Och grundat på det har situationen blivit mångfaldigt värre än så. Då vill man gå tillbaka till honom och säga att det har inte med honom att göra, utan vi tog ett felaktigt beslut, säger Johan Michaelson.

Hotell Gustaf Fröding har nu gått ut med en offentlig ursäkt och även kontaktat Jesewski och bett honom om ursäkt.

– Jag har fått en offentlig ursäkt och jag är inte den som är den. Att be om ursäkt är något av det finaste man kan göra så då får man ju acceptera. Det är inte alltid så lätt att be om ursäkt och det vet nog de flesta, säger Peter Jesewski.

Han har fått erbjudande om att spela igen, men han har valt att avvakta med ett beslut.

– Jag avvaktar lite, det känns snabbt att ta beslut på stående fot men grundinställningen är att jag vill spela, säger han.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista