Ninni Schulman är Filipstads nya ambassadör

3:33 min

Författaren Ninni Schulman från Lesjöfors är Filipstads nya ambassadör. Hon presenterades under Oxhäljamarknaden i helgen.

Traditionen med ambassadörer har funnits sedan 1991 och hon efterträder TV4-programledaren Matte Carlsson.

– Det känns jättebra och väldigt hedrande. Det är en lång rad med väldigt framgångsrika och välkända namn som har blivit ambassadörer genom åren, så jag känner mig väldigt hedrad, säger Ninni Schulman.

Ambassadören utses av "Filipstadsföretag i samverkan" tillsammans med kommunen och uppgiften är att marknadsföra kommunen, något som Ninni Schulman ser fram emot.

– Vad ska jag hitta på nu för att lyfta fram Filipstad? tänker jag. Jag känner att jag på riktigt har ett uppdrag och jag kommer börja med att prata om Filipstad i podavsnittet jag spelar in på måndag, säger hon.

– På något vis vill jag verkligen göra någonting, man ska inte bara ta emot något sådant här och sedan låta året gå, tillägger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista