Räddningstjänsten i Torsby.
Räddningstjänsten i Torsby. Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio

Torsby skjuter på förändringar inom räddningstjänsten

Förändringar ska förankras innan de genomförs
0:30 min

Neddragningarna inom räddningstjänsten i norra Värmland skjuts på framtiden, det skriver Torsby kommun i ett pressmeddelande.

Tanken är fortfarande att förändringar ska göras, men för att nå kommunens mål måste man först jobba med en ny kommunikationspolicy, rekrytering och personalvård, skriver kommunen.

– Jag ser dock att vi kommer få en bra verksamhet på lång sikt när räddningstjänsten får arbetsro och ordentligt kan bearbeta och jobba med frågeställningar som de lyft fram som väsentliga. Det är viktigt att detta arbete är väl förankrat i hela verksamheten och att arbetet kommer igång omedelbart, säger Ann-Katrin Järåsen (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande

- Det är ett bra förslag att vi hinner få ihop personalen och att alla jobbar åt samma håll, säger räddningschefen Pär Maltesson till P4 Värmland.

Det var tidigare i år som Torsby kommun föreslog en neddragning inom räddningstjänstens nattliga beredskap, ett förslag som resulterade i att alla 32 deltidsbrandmän i norra Värmland sa upp sig.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".