Frida Nord gruppledare Svenska med baby
Frida Nord, gruppledare på Svenska med baby. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio

Föräldrar möts över kulturgränserna

1:12 min

I projektet Svenska med baby får föräldrar och barn med olika ursprung chansen att mötas. Nu har verksamheten i Karlstad flyttat från Kronoparken till Våxnäs.

Projektet Svenska med baby finns på flera platser i landet, med målet att skapa naturliga mötesplatser för föräldrar och barn, såväl nyanlända som infödda. I Karlstad har verksamheten funnits i ett år.

Frida Nord är gruppledare när P4 Värmland hälsar på.

– Vi träffas här, föräldrar med olika kulturella bakgrunder, berättar Frida Nord. Vi sitter här med våra barn, leker, samtalar och fikar.

Mötena brukar ha olika teman. Idag handlar det om vad man kan göra med sina barn i Karlstad.

– Vill man träna Svenska så är det ju ett ypperligt tillfälle att komma hit. De flesta gör sig förstådda och vi hjälps åt. Syftet är inte språkträning utan mötet mellan föräldrar.

Enas Ismail, en av deltagarna, tycker att Svenska med baby är ett bra tillfälle att komma in i det svenska samhället och lära känna människor.

– Min son tycker det är roligt för han får leka med andra barn i sin ålder, säger Enas Ismail. Det är trevligt och ett avbrott i vardagslunken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista