Brandman.
Här förbereds det för att visa vad en brandman ska göra vid en olycka i Torsby kommun. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.

Räddningstjänsten i Torsby raggar deltidsbrandmän

Stefan Olsson: "I Stöllet måste vi få in folk"
1:07 min

Räddningstjänsten i Torsby söker personal till deltidsbrandkårerna i kommunen, och under lördagen är det prova-på-dag vid brandstationen i Torsby.

Tidigare har det ju stormat runt deltidsbrandkårerna, där bland annat personal hotade att säga upp sig eftersom det låg ett förslag om att minska på personalstyrkorna.

Men stormarna har lagt sig efter kommunledningens besked nyligen om att förändringarna skjuts på framtiden, tycker Stefan Olsson, ställföreträdande räddningschef.

– Det har varit väldigt turbulent, men med de beslut som har kommit känner vi att vi får lite arbetsro. Vi försöker få till en nytändning.

Störst är bristen på deltidsbrandmän i Stöllet, enligt Stefan Olsson.

– Där måste vi få in folk. Problemet är att det finns inga arbetstillfällen, folk på orten är inte hemma, de jobbar borta, säger han.

Prova-på-dagen vid brandstationen i Torsby pågår till klockan 15 idag.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".