Nedfallna träd
Nedfallna träd. Foto: Tommy Andersson/TT

Många strömlösa i länet

Carola Hjerthén: "Det har varit mer komplicerat än vi trodde från början"
1:05 min

Flera träd knäcktes under sena torsdagseftermiddagen och orsakade flera strömavbrott i länet.

SMHI varnade under torsdagen för mycket hårda vindbyar i länet. Mängder med träd har fällts av blåsten och flera strömavbrott har noterats.

Elnätsföretaget Ellevio ökade sin beredskap och trodde sig att alla skulle ha strömmen tillbaka vid 21-tiden på torsdagskvällen. Men fortfarande är det många som är utan ström.

– Totalt har vi 1 500 kunder utan ström i Värmland, de flesta finns i Årjängs kommun i Karlanda och i Filipstads kommun runt Lesjöfors, säger Carola Hjerthén kommunikationsansvarig på Ellevio.

Enligt ny prognos från företaget ska kunderna i Karlanda få strömmen tillbaka vid 02.00 i natt och i Lesjöfors vid 23.30.

Ni hade tidigare en prognos på att strömmen skulle vara tillbaka runt niotiden, beror det bara på att träd har fallit eller beror det på något annat?

– Just det i Lesjöfors har varit mer komplicerat än vi trodde från början. Det är matningen in till Lesjöfors som vi har problem med, säger Carola Hjerthén och fortsätter:

– Prognosen är ju 23.30 men det är ju alltid en prognos, men det är den bästa uppskattning vi har just nu.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".