Glenn Olsson. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Glenn Olsson med Rallyguiden 2017 i sin hand. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Rallyts målgång till flygplatsen i Torsby

Glenn Olsson: "Det känns jättebra"
1:26 min

Målgången för Svenska Rallyt flyttas från Hagfors till Torsby. Dessutom blir det tre nya sträckor. Idag presenterades nya mer snösäkra bansträckningen.

Det är flytten av serviceplatsen till Torsby Flygplats som möjliggör fler sträckor längre norrut och med sista sträckan, Power Stage, som avslutas på serviceplatsen sätter Rally Sweden en ny standard i rally-VM, som arrangören själv väljer att uttrycka det. 

- Det finns en uttalad vision om att hela VM ska gå i riktningen med en Power Stage som slutar på serviceplatsen, och nu är vi först ut att göra detta i verkligheten. Att gå utlive i TV worldwide och fira segraren tillsammans med teamen och publiken direkt på serviceplatsen tar avgörandet till en ny nivå, säger vd Glenn Olsson. 

Karlstad Superspecial, Vargåsen, Hagfors med flera är sträckor som blir kvar men nästan 60 procent av alla kilometer specialsträcka är nya.

Det blir dessutom tre nya sträckor:

  • I norska Åsnes finner vi SS Hof Finnskog
  • Norr om Hagfors finner vi SS Knon som nya sträckor.
  • SS Likenäs är en nygammal sträcka som av många varit efterlängtad och nu kommer tillbaka.

HÄR kan du se översiktskartan och nya tidsplanen.

- Vi har tagit bort de minst snösäkra sträckorna och ersatt med tre nya på högre höjder längre norrut. Hela det nya upplägget med serviceplats i Torsby som används alla dagar gör hela tävlingen betydligt mer tillgänglig för publiken, säger banchefen Johan Magnusson.

Nya serviceplatsen i Torsby innebär många fördelar men också en hel delutmaningar.

- Vi fyller i stort sett hela flygfältet och bara WRC-teamen kommer in med över 50 stora trailers. Att lösa logistiken för både tävlande och publik via bra flöden är helt avgörande och något vi jobbar med, säger serviceplatschefen Adam Magnusson i ett pressmeddelande.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".