Arkivbild: Färjestads Johan Ryno.
Arkivbild: Färjestads Johan Ryno. Foto: Phototech/TT
2-1 efter förlängning

Jonas Holös bröt dystra FBK-sviten

Jonas Holös: "Mer lättnad än glädje"
1:45 min

Jonas Holös skickade in pucken mot mål – och i mål – i förlängningen mellan Färjestad och Frölunda. Ett skott som inte såg otagbart ut men som innebar 2-1-seger för FBK i Karlstad.
– Det var mer lättnad än glädje, säger matchvinnaren.

Färjestad bröt en tre matcher lång förlustsvit och bröt samtidigt Frölundas segersvit på fyra raka matcher när man efter förlängning vann med 2-1 hemma i Karlstad.

Det var en svängig match där lagen hade flera lägen att ta ledningen i powerplay. Det dröjde dock ända fram tills det återstod fem minuter då Johan Sundström styrde in Henrik Tömmernes läckra passning.

Men mindre än minuten senare svarade hemmalaget genom Joakim Nygård som tog sig runt kassen och fick in pucken lågt bakom Johan Gustafsson i Frölundamålet.

Väl i tre mot tre-spelet dröjde det bara 47 sekunder innan Jonas Holös skickade in en puck från blå som inte såg helt otagbart ut för Gustafsson i Frölundakassen. Viktiga poäng för Färjestad som bröt en dyster svit.

– Det var mer lättnad än glädje nästan, eftersom vi har haft det jobbigt på slutet och inte fått in så mycket puckar. Att se den gå in var en riktig lättnad och riktigt skönt, säger Holös till Radiosporten.

För Frölunda gäller det att vända blad. Fyra raka segrar blev inte fem.


MATCHFAKTA

Färjestad-Frölunda 2-1 e förl (0-0, 0-0, 1-1, 1-0)  

Tredje perioden: 0-1 (14.33) Johan Sundström (Henrik Tömmernes, Patrik Carlsson), 1-1 (15.19) Joakim Nygård (Johan Ryno).

Fjärde perioden: 2-1 (0.47) Jonas Holös (Per Åslund, Rasmus Asplund).

Skott: 27-36 (8-14, 8-16, 10-6, 1-0).

Utv, Färjestad: 5x2, 1x10. Frölunda: 4x2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby och Mikael Nord, Arboga.

Publik: 7 162.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".