Marcus Berg. Foto: TT
Marcus Berg. Foto: TT

Experterna ense: Marcus Berg blir matchvinnare

Krönikören: "Bra match för Marcus Berg"
2:39 min

Vem ska ta över Zlatan Ibrahimovics roll som målkung i landslaget? De första matcherna i VM-kvalet har inte gett något entydigt svar. Men de experter som Radiosporten talat med tror på Marcus Berg ikväll.

I Zlatan Ibrahimovics frånvaro har rollen som skyttekung för herrlandslaget öppnats upp. Men efter två matcher har det fortfarande inte utkristalliserats vem som ska ta över hans position som lagets nya målspruta.

Men inför kvällens match mot Bulgarien tror SVT:s expertkommentator Daniel Nannskog och Expressens krönikör Mattias Lühr att det kan lossna för en spelare.

– Jag tror att det är en typiskt bra match för Marcus Berg. Jag tror att han gör två mål och tar lite revansch för alla missarna mot Luxemburg, säger Lühr till Radiosporten, och tippar svensk seger med 3–1.

Daniel Nannskog är inne på samma linje, och tippar 2–0.

– Berg kan få göra båda två, så att han får ett ordentligt självförtroende, säger han.

De båda experterna är även överens om att de vill se ett mer effentivt svenskt landslag:

– Jag vill se ett mycket mer effektiv än vad vi fick se mot Luxemburg. Men jag gillar ändå att vi skapar så pass mycket chanser som vi gjorde mot Luxemburg, säger han, och fortsätter:

– Det offensiva mönstret börjar ändå ta lite fart. Det är inte perfekt på något sätt men det är på gång någonting. Jag tycker att man såg trevliga saker.

Mattias Lühr hoppas att det kommer att lossna i kväll.

– Den här matchen kommer i ett väldigt bra läge för ett Janne Andersson-landslag som inte har hittat effektiviteten i avsluten. Man hade över 20 avslut mot mål mot Luxemburg, och bara ett mål – och det var en högerback som gjorde det, säger han, och fortsätter:

– Så det är klart att den här matchen kommer ganska bra i tiden för det här landslaget. Kan man få lite ketchupeffekt på det här tror jag att man kan få en ganska skön höst att segla in på, mot den sista EM-kvalmatchen borta mot Frankrike.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".