Leksands klubbmärke, Mikael Adamsson, sportkrönikör NWT. Foto: Sveriges Radio.
Sportkollens Mikael Adamsson tror redan att det är kört för Leksand. Foto: Sveriges Radio.

Sportkollen: Det är kört för Leksand

Micke Adamsson: "Perra skulle ha hoppat av"
2:05 min

P4 Värmlands sportkollare Micke Adamsson spår en dyster framtid för Perra Johnssons Leksand som efter ytterligare en förlust ligger sist i SHL.

– Det var en ofattbar jesusinsats när han tog Leksand från sista platsen i Allsvenskan till att gå upp i SHL. Det fanns ju verkligen inte. Inte ens han borde kunna ha gjort det miraklet, men det gjorde han, och jag tycker nog kanske att Perra skulle ha hoppat av. Perra är ofattbart bra, kanske världens bästa hockeytränare när han kommer in och har allt att vinna. Men i det här fallet blir det svårt.

Men han kan väll göra det igen?

Nej, någonstans har även han begränsningar. Den här truppen är inte tillräckligt bra som Leksand har. Det här tror jag inte går. De var inte färdiga för att gå upp, säger Adamsson.

Tror du att det är tvärkört redan nu?

Ja, det tror jag. Inte ens Perra kan fixa det här. Jag tror att han kan gjuta liv i precis vad som helst, i en död sten, men den här stenen ligger där den ligger, säger sportjournalisten Micke Adamsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".