Stora Torget i Säffle. Foto: Johan Österman/Säffle kommun.
Stora Torget i Säffle. Foto: Johan Österman/Säffle kommun.

Miljonregn över värmländska skolor

Utvecklingschef Säffle kommun: " Det betyder väldigt mycket "
1:11 min

De värmländska kommunerna får 73 miljoner kronor från Skolverket. Pengarna ska användas till att öka personaltätheten för lågstadiet och fritidshem.

Satsningen för mer personal på lågstadiet ger 61 miljoner till Värmland. Mest pengar i kronor får Karlstad med 15 miljoner, följt av Säffle 7 miljoner, och Arvika 4.5 miljoner.

Men räknat per kommuninnevånare blir det Säffle som får mest med 451 kronor, Eda 436 och Storfors 369 kronor. Minst blir det för Torsby med 128,Sunne 158 och Grums 173 kronor.

Utvecklingschef för skolan i Säffle är Christer Carlsson:

– Det betyder jättemycket. Det motsvarar 17,5 årstjänster. Tjänsterna blir ett stort stöd för att uppfylla läs-, skriv- och räknegarantin samt att höja måluppfyllelsen.

För personal till Fritidshemmen fick Karlstad 3,8 miljoner kronor, Säffle 1,4 och Arvika 1,1 miljoner kronor. Räknat per kommuninnevånare blir det då Storfors som fått mest med 102 kronor, Säffle 89, Hammarö 69 och Eda 67 kronor. Minst får Grums med 9 kronor, Hagfors 22, Munkfors och Torsby 30 kronor.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".