Karin Ullén
Helltons lagkapten Karin Ullén efter 22-35 mot Sävehof. Foto; Mats Fagerström SR

Hellton stod emot mästarna i åtta minuter

Karin Ullén "Man vill så mycket mer"
2:42 min

Hellton var i ledningen med 5-4 efter åtta minuter mot mästarna Sävehof, sedan visade dom varför dom är mästare och vände till 5-10 efter sex raka mål och sedan var matchen punkterad.

Innan paussignalen ljöd så hade siffrorna rusat iväg till 9-18 och när slutsignalen gick stod det 22-35 på resultattavlan. En handbollslektion var det Hellton fick där det fanns många blå-gula spelare bland förbundskaptenen och tillika Sävehofstränaren Henrik Signells spelare som hade en dimension till att bjuda på. Inte minst Louise Sand som hade lekstuga och gjorde nio mål.

Helltons lagkapten Karin Ullén kunde bara hålla med om att de fick en riktig handbollslektion.

– Ja det var ju precis så det var. Precis som du säger fram till 5-5 efter åtta minuter gör vi det jättebra och gör precis som vi pratat om och visar ingen respekt. Sen vet jag inte om det kommer ikapp oss lite eller om dom tar sig samman på något vis men dom gör ett ryck på sex raka mål som blir riktigt kännbart. Man vill inte att det ska vara tolv tretton måls skillnad till slut, det är inte tillräckligt bra av oss.

Det finns ju dock sekvenser ändå i matchen som ni gör riktigt bra men så kommer de här tekniska felen, skitavslut rent ut sagt och dåligt värderade avslut som förstör.

– Ja precis, men egentligen vet man ju att det blir väldigt svårt att vinna en sådan här match men man vill ju ändå kunna titta varandra i ögonen efteråt och kunna säga att jag gjorde allt jag kunde och jag vet inte om alla kan göra det idag, inte jag själv heller.

Det handlar ju också om att knyta näven och gå in 100 procent i varje situation, dra på sig folk och det finns så mycket man kan göra mot dom här, det är bara människor, det är inga demoner.

Nu har dom ju varit demoner i många år i svensk handboll och ingen rår på dom.

– Ja, men det roliga är ju att det går att rå på dem. Heid gjorde det förra säsongen och vann med tre bollar. Det är ju dit man vill och göra den där skrällen. Man kanske aldrig kommer att spela i Sävehof men man vill ju vara det där laget som slog dom, så är det!

När kommer nästa Helltonskräll då, när ska ni börja plocka poäng?

– Vi har ju ett ypperligt tillfälle nästa helg med Skara borta och där vet vi att det inte kommer att vara en handbollsmatch, det kommer att vara ett krig i 60 minuter i en fullsatt hall. Vi ska köra på där till sista svettdroppen och stå där med två poäng efter slutsignalen.

Bästa målskyttar i Hellton var Lina Hillgren och Lotta Kulju som gjorde fem mål vardera. Lagkaptenen Karin Ullén gjorde fyra.

-
Mer om Sporten P4 Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".