Tre illrar
Tre av illrarna som bor i Lillskogen. Foto: Per Eriksson/Mariebergsskogen

Djuren flyttas från Mariebergsskogen

Rektorn: "Försöker göra en bra utbildning"
1:00 min

De djur som har sina hem i Lillskogen i Mariebergsskogen i Karlstad kommer att flytta. Lillerudsgymnasiet, som sköter djuren, har tagit det beslutet.

Mariebergsskogen har haft ett samarbetsavtal med Lillerudsgymnasiet när djuren i Lillskogen och korna på strandängarna strax utanför parken. Men under fredagen kom beskedet att det avtalet har sagts upp.

–- Det här är helt och hållet ett oväntat besked. Vi har haft ett otroligt fint samarbete och vi är mycket nöjda. Lillskogens personal ska ha en stor eloge för sitt arbete, säger Mariebergsskogens vd, Anna Lööf Falkman.

– Jag är ledsen. Bara ledsen, säger en anställd som P4 Värmland pratat med.

Anledning till beslutet är att skolan ser fler fördelar med att ha skolverksamheten samlad på ett och samma ställe, det vill säga Lillerudsgymnasiet i Vålberg.

– Vi är också väldigt nöjda med vårt samarbete, så på det sättet är det ett svårt beslut för oss. Men vi tror på att samla all skolverksamhet på ett ställe, säger Anders Westlund, rektor för Lillerudsgymnasiet AB.

Djuren kommer att vara kvar fram till och med sommaren 2017.

– Förhoppningen är att det ska finnas djur i parken även efter det, men det är för tidigt att säga på vilket sätt, säger Maribergsskogens vd Anna Lööf Falkman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".