Amanda Jansson efter förlustmatchen mot Sundsvall med 0-1. Foto: Daniel Viklund/Sveriges Radio.
Amanda Jansson efter förlustmatchen mot Sundsvall med 0-1. Foto: Daniel Viklund/Sveriges Radio.
QBIK-Sundsvalls DFF 0-1

QBIK föll i ödesmatchen

Amanda Jansson: "Vi kommer göra allt för att vara kvar"
3:01 min

Elitettan. QBIK kämpade tappert, men förlorade den viktiga måstematchen mot konkurrenten Sundsvall med 0-1 efter ett sent avgörande. Förlusten innebär att QBIK ligger på nedflyttningsplats med två omgångar kvar att spela.

QBIK har haft en tung höst i botten av Elitettan och den ser ut att fortsätta. QBIK som lika gärna kunde vunnit matchen mot Sundsvall kämpade, men slarvade bort sina chanser till vinst. Det var en typiskt 0-0-match där bägge lagen slarvade och hade inte alls någon skärpa.
– Jag tycker vi är det bättre laget, vi borde vunnit, säger anfallaren Amanda Jansson.

Matchen började med att QBIK förde spelet och hade det mesta av bollinnehavet. Det var flera chanser åt båda håll, men det syntes att det gällde mycket i en match som QBIK slarvade bort. En avvaktande första halvlek som slutade oavgjort 0-0.

Sundsvall började den andra halvleken piggast och skapade chanser direkt, men liksom i bortalaget sakandes det skärpa i avsluten. Det var QBIK som skulle få matchens bästa målchans när Hanna Terry får frispark precis utanför straffområdet. Men som matchen speglades blev det en skott rätt i muren och det såg tungt ut för QBIK.

QBIK satte press och försäkte kontra, men istället för målchans slarvade man återigen och Sundavall kunde vända om. Nora Abolins i QBIK-målet stod långt ut när Sundsvalls Paulina Byström sköt från långt håll över henne och 0-1 i den 87:e minuten.
– Det är småmarginaler och vi borde ha 2-0 i halvlek.

Otroligt tungt för QBIK och kunde efter vinst eller oavgjort spelat med mer säkerhet, eftersom de har betydligt bättre målskillnad än Sundsvall. Men om de vinner matcherna kan det bli viktigt ifall lagen hamnar på lika poäng när säsongen är färdigspelad. De får inte släppa in fler än 16 mål på de två sista matcherna ifall de kommer skiljas åt på målskillnad.

Nu väntar ett uppehåll tills den 29 oktober när QBIK möter tabellettan IF Limhamn Bunkeflo på bortaplan i den nästsista omgången.
– Vi kommer göra allt för att ta poäng.Matchfakta
QBIK-Sundsvall DFF 0-1 (0-0, 0-1)

Andra halvlek: 87' 0-1 Paulina Byström.

Domare: Richard Sundell (Karlstad), Fanny Nilsson (Hammarö) och Selma Griberg (Karlstad).  

Publik: 123.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".