Colins Crest.
Colins Crest är en sträcka som lockar en enormt stor publik. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio

Colin's Crest hotat när Sunne halverar bidrag

Glenn Olsson: "Sunne verkar ta oss för givet"
1:49 min

Sunne kommun vill inte ge Svenska rallyt lika mycket pengar som rallyledningen hoppas på. En besviken rallyledning hotar nu med att stryka publiksträckan Colin's Crest.

– Det är klart att vi är besvikna. Ska vi kunna finansiera ett nytt treårsavtal kommer vi att behöva hjälp av både regionen och kommunerna, säger rallyts vd Glenn Olsson till P4 Värmland.

Glenn Olsson tycker att övriga inblandade kommuner och regionen har visat ett större intresse än vad Sunne kommuner har gjort. Han tycker att de tar rallyt för givet och att man nu får tänka om när det gäller bansträckning.

Det kan alltså bli så att Colin's Crest försvinner?

– För oss är arenan vid Colin's Crest nåt vi har byggt och vår publik kommer ju där vi bygger. Det är inte ett tvång för oss att köra där, säger Glenn Olsson.

Men det låt ju som ett hot?

– Ja, det är ju inte så det är. Vi måste ha partners för att genomföra vårt arrangemang och en lördagssträcka är väldigt mycket värt, säger Glenn Olsson.

Det är kommunsstyrelsen i Sunne som beslutat att pruta på det förslag som rallyledningen lagt fram. Ursprungsförslaget gällde tre år och enligt det skulle kommunen förbinda sig att bidra med totalt 1 275 000 kronor. Efter diskussionen i kommunstyrelsen nära nog halverades summan till totalt 600 000 kronor.

Gunilla Ingemyr (C) är kommunalråd i Sunne:

– För det första var det aldrig nåt löfte på det kontraktsförlag som Glenn Olsson skickades till oss. Det var inte så att vi prutat på något vi lovat. Vi hade en politisk diskussion.

Glenn Olsson tycker att ni verkar ta för givet att rallyt ska gå genom Sunne. Gör ni det?

– Man kan aldrig ta något för givet. Men jag tror inte att den kommunala sektorn, med skattepengar, kan vara den faktor som avgör var ett rally ska ligga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".