Jan Olsson som är talesman för Ingrid
1 av 2
Jan Olsson som är talesman för Ingrid Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio
Här bor Ingrid.
2 av 2
Här bor Ingrid. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio

93-åring hotad med vräkning

Jan Olsson: "Anmärkningsvärt att en 93-åring ska städa"
1:01 min

93-åriga Ingrid i Hagfors hotas med vräkning av sin hyresvärd, bland annat eftersom hon vägrat gå med på att städa i trapphuset. Nu har hyresgästföreningen tagit över ärendet.

Ingrid låter Jan Olsson i Hagfors föra hennes talan.

– Enligt det avtal som hyresvärden har presenterat för henne så står det helt klart att hon ska delta i fastighetens trappstädning, säger Jan Olsson. Det är väl anmärkningsvärt att en 93-åring ska springa runt med det.

Dessutom fick hon besked om en tioprocentig hyreshöjning och att en avhysningsprocess skulle inledas om hon inte betalade.

– Det är oförskämt! säger Jan Olsson.

Styrelseledamoten för hyresvärden Chinese Student House, Florian Balan, säger till P4 Värmland att det blivit en miss i kommunikationen - man har inte för avsikt att vräka hyresgästen. Frågan om hyreshöjningen arbetar man just nu med att reda ut juridiskt, och enligt hyresvärden finns inga krav på trappstädning - men på att hålla städat utanför sin egen dörr.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".