Entré till häktet. Foto: Jenny Norberg/Sveriges Radio.
Läkaren döms för sexuellt ofredande efter att ha tvingat två häktesvakter att se på medan han onanerade. Foto: Jenny Norberg/Sveriges Radio.

Onanerade i arresten i tre timmar

En läkare i 60-årsåldern har dömts för sexuellt ofredande efter att ha plågat två vakter i arresten i Karlstad med att se honom onanera i flera timmar.

Det var i juni i år som läkaren sattes i fyllecell för att nyktra till. Men mannen sov inte ruset av sig, i stället onanerade han framför vakterna.

– Han ville att jag skulle titta på honom medan han onanerade. Tycker det känns väldigt obehagligt att han jobbar som läkare, säger en av vakterna i ett målsägandeförhör, enligt SVT Värmland.

"Föreställningen" ska ha pågått i tre timmar, trots att arrestvakterna bad honom sluta.

Läkaren säger sig i förhör inte minnas något av händelsen men förnekar det heller inte. Han döms till 12 000 kronor i dagsböter samt att betala 10 000 kronor i skadestånd till den ene arrestvakten.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".