Felix Egegren. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
Felix Egegren. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio arkiv.

Manifestationer mot flyktingpolitiken hålls i Sunne och Karlstad

Felix Egegren: "Det är en helt inhuman politik som bedrivs"
1:10 min

I eftermiddag hålls demonstrationer runtom i Sverige mot de hårdare asylreglerna och mot utvisning av flyktingungdomar, bland annat i Karlstad och Sunne.

– Vi protesterar mot den migrationspolitik som bedrivs, med utvisningar till bland annat Afghanistan av unga människor och familjer. Det är en helt inhuman politik som bedrivs nu i Sverige, säger Felix Egegren, initiativtagare till de värmländska manifestationerna.

I omkring 15 orter runtom i landet ordnas idag manifestationer. I Stockholm vandrar till exempel ett hundratal personer tre mil till fots till demonstrationen på Sergels torg.

De värmländska manifestationerna hålls på Teatertorget i Sunne och Stora torget i Karlstad, och båda börjar klockan 15 på lördagseftermiddagen.

Felix Egegren är särskilt kritisk till att människor avvisas till Afghanistan.

– Afghanistan är inte ett säkert land. På UD:s hemsida står det att man avråder alla från att åka till Afghanistan. Jag tycker att vi har glömt bort vår humanistiska politik, jag tycker att vi har glömt bort FN:s konvention om mänskliga rättigheter och FN:s konvention om barns rättigheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".