Hans Eriksson, förbundsordförande för Moderaterna i Värmland. Foto: Lisa Linder Lindberg / Sveriges Radio.
Foto: Lisa Linder Lindberg / Sveriges Radio.

Hans Eriksson (M) lämnar flera av sina politiska uppdrag i Kil

"Jag vill få möjligheten att ha lite ledigt på dagarna"
1:23 min

Hans Eriksson (M) lämnar sitt uppdrag som gruppledare för Moderaterna i Kil och sina uppdrag i kommunstyrelsen.

– Jag är ju i dagsläget 66 år gammal och jag vill ju låta någon annan komma in efter mig och vara lite förberedd innan valet, säger Hans Eriksson. 

Vid nästa val skulle han vara 68 år och om Moderaterna då skulle få kommunalrådsposten menar Hans Eriksson att det skulle komma för nära ålderdomen för hans del. 

– Jag vill dessutom som pensionär ha lite ledigt, säger Hans Eriksson. 

Det har varit turbulent inom Moderaterna i Värmland och i våras sjukskrev sig samtliga anställda på kansliet i Karlstad. Enligt Eriksson har de här konflikterna inom partiet inget med hans beslut att göra. 

– Nej, det är av rent, om en säger, egoistiska skäl. Jag vill få möjlighet att ha lite ledigt på dagarna också då så att det inte bara är politik och andra styrelseuppdrag som jag har i det privata näringslivet då, säger Hans Eriksson. 

Hur ser du på Moderaternas framtid i Kil och i Värmland i stort?

– När det gäller Kil så har jag inga farhågor så. Valberedningen kommer säkert hitta en god gruppledare efter mig. När det gäller moderaterna i Värmland tror jag säkert att det kommer utvecklas positivt det också, säger Hans Eriksson.

Hans Eriksson lämnar sitt uppdrag som gruppledare för Moderaterna i Kil, sin post som vice ordförande i kommunstyrelsen samt sina uppdrag i kommunstyrelsens arbetsutskott och Samverkansnämnden.

Han behåller sin plats som ledamot i kommunfullmäktige, några andra uppdrag inom kommunen och sin plats som vice ordförande i Värmlandstrafik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".