Ljuslyktor på marken. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
1 av 2
Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
En byggnad där det lyser i en lokal full med människor. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
2 av 2
Samlingslokalen i Västerstrandsskolan var fullsatt under informationsmötet. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Lugnande möte för oroliga grannar

Monika Nyqvist: "Det kändes som att det blev ett väldigt bra informationsmöte"
2:28 min

Under måndagseftermiddagen arrangerades ett informationsmöte, på Västerstrandsskolan, för de boende i den fastighet där en familj omkom i en brand i helgen.

Flera aktörer var med och informerade de boende om det som hänt. Det var bland annat räddningstjänsten, polisen, fastighetsägaren, ambulansen och POSOM-gruppen.

Efteråt fick de boende ställa sina egna frågor kring det inträffade och Monika Nyqvist som är med i POSOMs ledningsgrupp tycker det blev ett väldigt bra informationsmöte:

– Det var ju en del människor som grät därinne men det var väldigt lugnt. Det kändes som att det blev ett väldigt bra informationsmöte. Och det var en kvinna på slutet som berömde alla, för hon hade väl sett hela insatsen igår.

Men vad säger man till oroliga grannar efter en sådan här händelse?

– Ja, det är ju jättesvårt. Det är ju svårt med den här oron men jag tror mycket lade sig under det här informationsmötet, säger Monika Nyqvist.

På tisdagskvällen kommer en minnesstund att hållas i Västerstrandskyrkan, klockan 18.00, då kommer personal från POSOM-gruppen att vara på plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".