Alexander Torin. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Alexander Torin, invald i MUF:s förbundsstyrelse. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

MUF-topp: Tillgänglighet viktigast för framtidens politiker

"Framtidens väljare ställer väldigt höga krav på tillgänghet och information"
2:33 min

Alexander Torin från Karlstad är invald i förbundsstyrelsen för det moderata ungdomsförbundet, MUF. Det beslutades på förbundsstämman i Malmö i helgen.

– Det är väldigt hedrande, och det skall bli väldigt roligt att hålla på med det här i två år framöver, säger 21-åringen till P4 Värmland.

Det duggar tätt mellan unga, värmländska, politiker i toppställning just nu. Värmländske Christian Carlsson är ny förbundsordförande för Kristdemokratiska ungdomsförbundet, KDU. Philip Botström från Filipstad är ordförande i SSU. Och i helgen blev Alexander Torin från Karlstad invald i förbundsstyrelsen för det moderata ungdomsförbundet, MUF, och han menar att tillgängligheten är viktigast för att vara en modern och framtida politiker.

– Jag tror att man måste bli väldigt tillgänglig. Framtidens väljare, framförallt unga väljare, ställer väldigt höga krav på tillgänglighet av information. Man vill ha information väldigt fort och då vill man veta vad en politiker tycker, och då ställs man till svars fort, säger Alexander Torin.

Hur tillgänglig är du?

– Har man mitt mobilnummer så är jag nog tillgänglig nästan dygnet runt och svara på frågor om det skulle vara nått. Jag försöker vara så tillgänglig som möjligt, säger Alexander Torin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".