Lars Wingefors. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Lars Wingefors. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Dags för börslansering för Wingefors

Lars Wingefors: "Jag har en brinnande sak som bara vill vidare i mig"
8:04 min

Det började med att han sålde begagnade tv-spel - men inom några veckor börslanseras Lars Wingefors Karlstadsbaserade företag THQ Nordic AB, före detta Nordic Games.

Han började göra affärer redan som 13-åring. När polarna läste serietidningarna, så sålde han dem, och som 15-åring ledde han Sveriges största postorderföretag i genren. Sedan blev det begagnade TV-spel och så byggdes hans imperium.

Inom några veckor lanseras hans företag THQ Nordic AB, före detta Nordic Games på börsen. Bolaget värderas till - 1,2 miljarder kronor.

 – Det är kul att få ett bra mottagande, och en bra värdering är ett tecken på det, säger Lars Wingefors.

Som 20-åring var målet att tjäna ihop ett antal miljoner, köpa en lägenhet i Cannes, skaffa en stor båt och inte göra ett skit. Men nu, nästan dubbelt så gammal, och har haft möjligheten att flytta till Rivieran flera gånger om - då sitter han ändå kvar på kontoret här i Karlstad.

– Det är lätt att ha en såndär vision när man är 20 och livet leker. Men sen kommer en verklighet när man sitter kvar i sin roll och tycker att det är skitkul, man bildar familj och har en fantastisk fru och har hela sitt sociala nätverk här i Värmland. Jag har förlikat mig med tanken på att jag kommer att jobba hela livet - tills jag dör, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".