Strandvallen och infogad tabell. Foto: Sveriges Radio.
Ställningen inför sista omgången. Foto: Sveriges Radio.

Kniven mot strupen för Mallbacken

Mallbacken "Vi ska klara av det"
7:57 min

Det kan bli en dyster säsongsavslutning för värmländsk damfotboll. Mallbacken riskerar att åka ur allsvenskan och QBIK elitettan. Seger krävs av båda lagen som ändå kanske inte räcker.

För Mallbacken krävs seger mot topplaget Rosengård på bortaplan för att hålla sig kvar samtidigt som Kristianstad, ovanför nedflyttningsstrecket inte får ta mer än en poäng mot jumbon Umeå och för QBIK krävs seger mot Hovås/Billdal samtidigt som Sundsvall, ovanför nedflyttningsstrecket måste förlora borta mot Östersund.

Sportchefen i Mallbacken, Stefan Johansson är positiv trots att det är topplaget Rosengård man möter i den sista omgången, dessutom på bortaplan.

– Helt ärligt så har vi faktiskt en bra chans mot Rosengård tycker jag. För de har haft och har lite skadeproblem även nu och vi var nere förra året och hade 1-1 i den 87:e matchminuten när Marta stänkte in en frispark i krysset. Då hade vi inte kniven på strupen, men det har vi nu så jag förutsätter att alla tjejerna "går på hörntänderna" och då har vi chans, säger han och fortsätter:

– Man ska också veta att Rosengård spelar Champions League påföljande onsdag mot Prag och frågan är hur fokuset då är mot ett lag som Mallbacken. Förhoppningsvis så talar det lite för oss.

Och just det faktum att inte en räcker med seger för Mallbacken är något som Sarah Bergman är väl medveten om.

– Vi kan ju bara påverka vår egen prestation och det är klart mentalt jobbigt att veta att även om vi vinner så är det inte säkert att vi har ett allsvenskat kontrakt 2017.  Men vi kommer ju fokusera på det vi kan göra och sedan får vi hoppas att det räcker och att Kristianstad förlorar sin match. Det har ju hänt förut att vi lyckats precis på målsnöret och vi har väl tänkt leva upp till det i år igen.

Matchen startar 15.00 och du kan höra den via appen Sveriges Radio Play eller sverigesradio.se/varmland

För QBIK är det samma förutsättningar som gäller, seger är ett måste hemma mot Hovås/Billdal med gamla QBIK-spelaren Linda Nöjd som assisternade tränare samtidigt som Sundsvall måste förlora mot Östersund på bortaplan. Ingenting är omöjligt som det heter och ingenting är definitivt över förrän den tjocka damen sjunger som man brukar säga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".