Kollage Degerfors kommun Stora valla
1 av 2
Ska Degerfors kommun gå in med pengar Foto: Malin Laurila/Sveriges Radio.
Örjan Samuelsson (S) och Peter Pedersen (V)
2 av 2
Örjan Samuelsson (S) och Peter Pedersen (V) backar ortens fotbollslag i Degefors. Foto: Alexander Lindhe/Sveriges Radio.

Lättnad för Degerfors IF efter möte med politiker i dag

Ordförande: Nu känns det bra
0:18 min

Stödet från de politiska partierna för Degerfors IF är stort. Efter att klubbledning och politiker träffats idag tycks den akuta krisen vara över.

I dag väntas kommunstyrelsen i Degerfors ge ett fortsatt ekonomiskt stöd till samhällets toppklubb Degerfors IF.

– Det känns som att vi har en samsyn nu för hur vi ska utveckla Degerfors IF. Jag fick energi på mötet, säger klubbens ordförande Leif Rosén.

Det har varit en skakig vecka för klubben sedan Socialdemokraterna i förra veckan hotade med att minska bidraget till klubben då partiet ansåg att klubbens satsningar och framtidsvisioner inte fallit in som de själva planerat.

Men i helgen vände Socialdemokraterna och meddelade att stödja ett förslag till kommunstyrelsen om stöd till Dif. De gör det tillsammans med Centern och Kristdemokraterna.

Men de ställer en rad krav för att stödja klubben:

  • Kommunen beviljar Dif hyresfritt på Stora Valla för 2016 och 2017.
  • Inget höjt borgensåtagande för kommunen.
  • Kommunen ger ett lån till föreningen för att lösa dyra bankkrediter.
  • Ett transparent hyresavtal som klart påvisar den totala hyresnivån.
  • Samtliga invalda partier i kommunstyrelsen ska ha månadsvis information om den ekonomiska situationen i föreningen av DIF företrädare.
  • En handlingsplan för att tillgodose att DIF återigen inte hamnar i liknande prekärt läge upprättas. Samtliga invalda partier i KS ska medverka vid utarbetande av denna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".