Daniel Bäckström. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio
Daniel Bäckström (C). Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio
Valet i USA

Daniel Bäckström (C): Vi behöver stabila ledare

Daniel Bäckström (C): "Ett resultat av en populistisk valkampanj"
1:07 min

Efter valet i natt står det klart att Republikanernas kandidat Donald Trump blir USA:s nästa president. Valet kan komma att påverka det internationella säkerhetsläget menar värmländske riksdagsledamoten Daniel Bäckström (C).

Vad tycker Du om resultatet? Kommentera eller följ vår tråd på Facebook.

– Det här är ett utfall av en populistisk valkampanj, men man måste också respektera att det här är ett demokratiskt resultat och man måste anpassa sig till det nya ledarskapet, säger Daniel Bäckström (C).

Bäckström menar att det är svårt att uttala sig om andra länders val, eftersom det är folkets röst.

– Men med tanke på världsläget och det säkerhetspolitiska läget som förändras och försämras så behöver vi stabilitet och stabila ledare. De uttalanden som Donald Trump gjort inför valet har varit något helt annat och det skapar egentligen mer osäkerhet nu, säger Bäckström.

Är du förväntansfull?

- Nej, inte alls. Utifrån läget som blir måste man nu vara lugn och man måste följa dag för dag vad som händer. Han har spelat på många, som han beskriver det, orättvisor eller misslyckanden, men han har ju också systematiskt farit med osanningar. Frågan är ju vad han egentligen konkret kommer att göra nu, säger Bäckström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".