Årjängs kommunlogga, vid kommunhuset. Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.
Årjängs kommunhus Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.

Oväntat dyrt att renovera skolorna i Årjäng

Daniel Schützer (S): "Vi försöker att vända på alla stenar"
1:36 min

Låg- och mellanstadieskolorna i Årjäng och Töcksfors är i stort behov av upprustning. Med 49 miljoner kronor i investeringsbudgeten hoppades kommunen kunna renovera lokalerna, men nu väntas priset bli det fyrdubbla.

– Vi hade verkligen inte räknat med det här, säger Daniel Schützer (S),  kommunalråd i Årjäng.

Nu börjar en process där alla partier ska sätta sig in i utredningsmaterialet, samtidigt tas en ekonomisk planering fram.

– Där ska vi se hur mycket investeringar vi klarar av framöver. Vad det får för konsekvenser och vilken resultatnivå vi måste ligga på, säger Daniel Schützer.

Han säger också att det inte är aktuellt med skattehöjningar för att klara kostnaderna, utan att det ska klaras av inom nuvarande ekonomiska ramverk.

Under första halvåret nästa år hoppas Daniel Schützer att processen kring skolrenoveringarna är klar.

– Men det viktigaste är att alla partier få vara med och att vi kanske kan komma till en uppgörelse som alla kan leva med. Vi har ju haft en skolstrid i den här kommunen som jag inte vill uppleva igen. Målet är att få med så många som möjligt på båten, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".