Niklas Edin. Foto: Mats Fagerström/Sveriges Radio.
Niklas Edin. Foto: Mats Fagerström/Sveriges Radio.

Ny tourseger för Lag Edin i Kanada

Lag Edin från Karlstads CK blev historiska för knappt två veckor sedan när de som första icke-kanadensiska lag vann en mycket prestigeladdad Grand Slam-titel i Kanada. I natt svensk tid kom den andra.

Grand-Slam titeln i “Tour Challenge” kom efter finalseger mot lag Smith från Skottland med övertygande 7-3.

– Det här är nästan obegripligt och vilket härligt formbesked inför EM som startar nästa vecka. Att ta den första titeln var stort och att följa upp bedriften bara två veckor senare är helt enormt, säger förbundskapten Peja Lindholm när han nås av beskedet under söndagsnatten.

I slutet av nästa vecka startar Curling-EM i Glasgow, Skottland med två svenska formtoppade lag och som båda är rankade som världsettor enligt http://www.worldcurl.com/

För även lag Hasselborg från Sundbybergs CK visar toppform inför EM i Glasgow då det blev det en ny och mycket imponerande semifinalplats där det blev knapp förlust mot Lag Englot, Kanada efter skiljeomgång.

Mer om Sporten P4 Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".