Magnus Persson. Foto: Karlstads kommun.
Magnus Persson (S)avled i fredags. Foto: Karlstads kommun.

Magnus Persson (S) har avlidit

Ulf Nyqvist: "En stark profil"
0:56 min

Magnus Persson (S), förste vice ordförande i kommunfullmäktige i Karlstad avled hastigt under fredagen.

Magnus Persson har under många år varit anställd inom kommunen och samtidigt haft en rad politiska uppdrag. Han var för närvarande 1:e vice ordförande i såväl kommunfullmäktige som omvärldsnämnden samt ersättare i kommunstyrelsen.

Magnus hade ett starkt internationellt intresse och har både i sitt arbete som anställd i kommunen och som ledamot i omvärldsnämnden och kommunfullmäktiges presidium, företrätt Karlstads kommun i en rad internationella uppdrag och var också internationellt uppskattad för sitt stora engagemang och outtröttliga arbete.

– Karlstads kommun har mist en förkämpe i det internationella arbetet. Få var så kunniga och engagerade inom området, säger kommundirektör Ulf Nyqvist.

Magnus Persson anställdes på barn- och ungdomsförvaltningen 1992. Han har bland annat varit verksam som rektor och verksamhetschef. De senaste 16 åren har han arbetat med internationella frågor både inom barn- och ungdomsförvaltningen och gymnasieförvaltningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".