Flygplatsen i Torsby
1 av 2
Vid flygplatsen i Torsby har 1100 fler passagerare registerats dom första tio månaderna i år om man jämför med förra året. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges radio.
Henrik Ceder och Thomas Stjerndorf.
2 av 2
Henrik Ceder flygplatschef för Torsby och Hagfors och Thomas Stjerndorf vd Torsby flp är överskade av det stora passagerarlyftet från Hagfors och Torsby flygplatser. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.

Allt fler flyger från norra Värmland

Henrik Ceder: Det bästa resultatet på hela 2000-talet
1:13 min

Passagerarantalet fortsätter att öka för flyget mellan Nordvärmland och Arlanda. Snart kan det bli aktuellt att sätta in ett större flygplan.

Det är många som flugit Torsby-Hagfors-Arlanda i år. Faktum är att om trenden håller i sig blir det rekordmånga på denna sida om sekelskiftet.

– Det slår alla förväntningar, säger Henrik Ceder, chef för flygplatserna i Hagfors och Torsby.

De tio första månaderna i år har antalet flygpassagerare från flygplatsen i Torsby ökat med 58 procent. I Hagfors är motsvarande ökning 30 procent, visar siffror från Trafikverket.

Det innebär att över 1 600 fler flygresenärer, mestadels företagskunder, utnyttjar flyglinjen till Arlanda. Nu kan det bli aktuellt med ett större flygplan för att möta efterfrågan.

– Vissa turer behöver ett större flygplan, säger Thomas Stjerndorf vd för Torsby flygplats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".