Leif Carlsson. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
FBK:s tränare Leif Carlsson. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Färjestad-Frölunda 3-4 e. förl.

Magsjukt Färjestad tappade tvåmålsledning mot Frölunda

Leif Carlsson "Vi måste bli giftigare i spelet fem mot fem"
3:25 min

Färjestad ledde med 3-1 mot Frölunda i slutet av andra perioden. Ändå fick man nöja sig med bara en poäng till slut mot serieledaren i SHL som avgjorde i förlängning.

Frölunda kom ikapp till 3-3 innan Johan Sundström bombade in segermålet i krysset i förlängningen.

-Vi gör en bra bortafajt, det är inte lätt alls att komma till Karlstad sa målvakten Johan Gustafsson till Radiosporten efter matchen. Förra matchen i Karlstad var det Färjestad som vann i förlängning och efter den matchen började Färjestads förvandling och segertåg.

Johan Sundströms kedjekamrat Carl Grundström blev tvåmålsskytt under ordinarie tid. Hos Färjestad fanns också en tvåmålsskytt i Johan Ryno, som också assisterade till det tredje målet för hemmalaget och med sina kedjekamrater hade bud på ett par mål till.

FBK-tränaren Leif Carlsson var inte alltför besviken, trots förlängningsförlusten.

-En väldigt bra hockeymatch. Kul att vi gör några mål i powerplay också.

En sanning med modifikation, några, ni gjorde ju faktiskt alla tre målen i powerplay.

-Ja det är väl några fler än några. Vi har ju inte gjort några i powerplay på ett tag, så det var väl bra.

Värst för Färjestad var kanske att Milan Gulas fick hjälpas ut i omklädningsrummet efter att med svåra smärtor fått ledas ut från planen till omklädningsrummet efter att ha täckt ett skott som tog illa på knät.

Tur för Färjestad att man får hem Joel Eriksson-Ek igen efter sina nio matcher i Minnesotatröjan i NHL. Han finns troligen med redan i Ängelholm på lördag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".