Lars Söderberg. Foto: Sveriges Radio.
Lars Söderberg hoppas hitta en lokal och att kommunen ska hjälpa till med pengar.. Foto: Sveriges Radio.

Vintervärme söker lokal till hemlösa och migranter

Lars Söderberg: Tak över huvudet är det viktiga
0:53 min

Vintervärme, som drivs av kyrkliga nätverket för socialt arbete i Karlstad är i stort behov av en lokal åt hemlösa och EU-migranter i Karlstad inför vintern.

Lars Söderberg är diakon och en av de som jobbar med Vintervärme sedan snart tre år tillbaka.

– Var har använt baracker ett år och var med på kommunens satsning på campingen förra året. Nu är vi inne i en fas där vi är ensamma i det här projektet.

Fram till förra veckan så hade Vintervärme en lokal men efter en genomgång av brandsäkerheten som visade sig vara för dålig och för dyr för att göra i ordning så letar man efter en ny lokal.

Vintervärme har också ansökt om pengar från kommunen, runt 300.000 kronor för att kunna driva igenom projektet, med bland annat nattpersonal. Om man nu hittar en ny lokal hoppas man också få pengarna från kommunen.

– Det skulel vara önskvärt att det finns toaletter och duschmöjligheter. Men, tak över huvudet är det viktiga. Det är kylan som gör det farligt för människor att bo ute, säger Lars Söderberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".