En polisman i gul väst med texten "polis"
Polisen fick rycka ut till en rad olycksplatser under lördagen. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Personer i olycksbil skyllde på okänd förare

Bjarne Andersson: "Det är ingen ny Mållgan som har varit med"
1:31 min

Flera trafikolyckor inträffade i Värmland under lördagen. Bland annat en Mållgan-historia i Koppom, där två personer i en olycksbil påstår att en okänd tredje person har kört och sedan flytt från platsen.

Det var vid tiotiden på kvällen som en singelolycka inträffade i närheten av Koppom i Eda kommun. De två personerna i bilen fördes till sjukhus med bland annat nacksmärtor.

Båda hävdar att en tredje person körde bilen och sedan lämnade platsen. Men polisen tror inte på det, utan misstänker en av personerna, en 22-årig man, för grovt rattfylleri.

– Det har gjorts kontroll inne i bilen, och utifrån det och skadorna på den misstänkte har man kommit fram till att det inte är någon ny Mållgan som har varit med. Det är bara de här två som har förekommit i olyckan, säger Bjarne Andersson, vakthavande polisbefäl, till P4 Värmland. 

Den typen av händelser, där inblandade vid misstänkta rattfyllerier skyller på en okänd förare som försvunnit, har inträffat vid en rad tillfällen tidigare. Bland annat ett uppmärksammat fall i Sunne för många år sedan, då en bilist som stoppades för rattfylla faktiskt lade skulden på någon han kallade Mållgan.

– Det är inte alls ovanligt, och framför allt inte när det är misstänkt rattfylleri eller drograttfylleri, säger Bjarne Andersson om den sortens historier.

En rad andra trafikolyckor inträffade också under lördagen, dock utan inblandning av någon Mållgan såvitt känt.

Tidigare under lördagen, vid halv fyra-tiden på eftermiddagen, kolliderade två bilar på riksväg 61 vid Charlottenberg. En person fördes enligt polisen till Kongsvinger sjukhus med lindriga skador.

Vid halv sex-tiden på kvällen inträffade en olycka på E18 nära Kristinehamn. En person fördes till Karlskoga sjukhus.

Vid tiotiden brann en bil i Kristinehamn. Polisen misstänker att den var anlagd.

En timme senare inträffade en olycka i Hagfors. Men inga personer uppges ha skadats.

Och tidigt på söndagsmorgonen körde en bil in i mitträcket på E18 vid Skattkärr, i västgående riktning. Föraren uppges ha somnat vid ratten. Han klarade sig utan skador.

Polisen har också stoppat ett par misstänkta rattfyllon i Karlstad under kvällen och natten. Och i Kristinehamn greps tidigt på söndagsmorgonen en 29-årig man och en 27-årig kvinna, misstänkta för att ha stulit en bil i Kristinehamn.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".