Stefan Steen och Alexander Johansson i Färjestad deppar efter förlusten mot Rögle. Foto: Björn Lindgren/TT.
Stefan Steen och Alexander Johansson i Färjestad deppar efter förlusten mot Rögle. Foto: Björn Lindgren/TT.

Färjestad föll mot Rögle

Anders Karlsson: "För dålig start av oss"
1:30 min

Färjestad förlorade 5-3 borta mot Rögle i SHL-ishockeyn. Rögle grundlade segern genom att rycka till 3-0 i första perioden, och värmlänningarna lyckades aldrig riktigt komma ikapp.

Färjestads assisterande tränare Anders Karlsson är besviken på den värmländska matchinledningen.

– Det var en för dålig start för oss. Rögle var bra, men samtidigt är vi inte beredda att göra det defensiva jobbet. Vi straffas hårt ser det ut som, men det finns en anledning till det.

Efter den svaga första perioden närmade sig Färjestad i den andra. Och i tredje reducerade Färjestad till 4-3 i slutet, innan skåningarna avgjorde med sitt 5-3-mål i öppen kasse.

– Naturligtvis har grabbarna all heder, vi vek inte ner oss. Den här gruppen är bra på det sättet, trycker vi på gasen så hände det något. Det ska de ha kredd för, men vi räckte inte riktigt till hela vägen.

Färjestads mål gjordes av Marcus Nilsson, Johan Ryno och Joakim Nygård. Och Färjestad ligger nu sexa i SHL-tabellen, en poäng före sjuan HV71 som har en match mindre spelad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".